Zo werk je magazines en kranten netjes weg in je huis

Lekker een krantje of magazine lezen vinden veel mensen fijn, maar wat doe je ermee na het lezen? Je legt het ding alweer ergens op de bank of de tafel. Voor je het weet stapelt het zich op en heb je een berg aan papierwerk in huis liggen. Hoe zorg je ervoor dat je huis er netjes blijft uitzien en je toch kan genieten van je favoriete magazines en kranten? 5 handige tips om te voorkomen dat overal magazines rondzwerven.

5 tips om je huis netjes te houden

Een opgeruimd huis is fijner om in te leven en verhoogt het woongenot. Rondslingerende kranten en magazines is daar niet bevorderend voor. Zorg dus dat ze netjes opgeruimd zijn of dat je er een nette plek voor hebt. Met deze tips lukt het vast:

1 – Maak er een routine van

Je poetst elke dag je tanden, borstelt of kamt je haar en spuit misschien een luchtje op. Dat zit in je systeem en als je het niet zou doen, dan voelt het gek. Maak van het opruimen van kranten en magazine ook een routine. Kies een vast moment op de dag om even de tijd te nemen om deze weg te werken. Dit kan bijvoorbeeld in de avond zijn wanneer je toch al rustig aan het ontspannen bent of juist in het begin van de dag om deze opgeruimd te beginnen. Nog beter is natuurlijk om het direct na het lezen te doen, maar dat is meer een gewoonte, niet een routine.

2 – Creëer een vaste plek

Een vaste plek voor kranten en magazines werkt goed om je huis netjes te houden. Dit kan een mooie krantenbak zijn, een lade in de kast of misschien in een mand of doos die je netjes neerzet. Als alles op een vaste plek ligt, weet je het ook te vinden en dat verkleint de kans dat je hem toch op de bank laat liggen omdat je later nog wil lezen. Het is handig om een strategische plek te kiezen, bijvoorbeeld naast de bank of in de hal.

3 – Sorteren maar

Een beetje verder borduren op de vaste plek, werkt het ook goed om de magazines en kranten te sorteren. Daardoor vind je het ook sneller terug en laat je het minder snel slingeren. Sorteer ze bijvoorbeeld op datum, onderwerp of naam. Als je het bijhoudt, dan is het sorteren weinig werk, alles staat tenslotte al goed, je hoeft alleen de magazine op de juiste plek te zetten. Laat je niet verleiden om het ‘even snel’ weg te bergen. Voor je het weet is het weer een chaos en mag je opnieuw beginnen.

4 – Maak er een feestje van

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Dat is het gezegde, maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak hang je nou slingers op? De krant opbergen doe je wel vaak, dus waarom maak je daar geen feestje van? Je hoeft echt geen taart te kopen en visite uit te nodigen, maar lekker een muziekje opzetten en misschien een dansje tussendoor, doet een hoop.

5 – Lees geen krant

Als je geen krant hebt, hoef je hem ook niet op te ruimen. Zo simpel is het. Tegenwoordig hoef je het nieuws niet meer tot je te nemen via een krant. Er zijn veel nieuwssites waar je alles op kan lezen en nog sneller ook. De krant komt tenslotte pas de volgende dag. Daarnaast kan je je online veel meer focussen op wat jij belangrijk vindt. Volg je graag Breda nieuws, Bavel nieuws of juist nieuws uit Utrecht of Amsterdam, er zijn veel sites die zich juist focussen op lokaal nieuws. Volg het nieuws vandaag dus lekker online, dat scheelt een hoop rommel in huis.

En voilà, met deze tips kan je ervoor zorgen dat je huis er netjes blijft uitzien en dat je toch kan genieten van je favoriete magazines en kranten. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om die stapel weg te werken en te genieten van een opgeruimd huis!