Welke tekentablet kan ik het beste kopen?

  • 2 Reacties
  • 600 Gelezen
Gepost op: 8 augustus 2018, 11:33:49
Hallo allemaal,

Voor mijn dochter haar verjaardag wil ik een tekentablet kopen. Wat ik zo op het net gelezen heb is een XP-Pen Star G640 een goede start hierin. Maar daarna loop ik al gelijk vast. Welk formaat/model is handig? Wil voorkomen dat ik te klein koop waardoor ze er niet veel aan heeft.

Wat is er eventueel nog meer nodig om te kunnen starten. Zit er bijvoorbeeld al een programma bij, of moet ik deze nog apart aanschaffen. Welke past dan het best bij haar? Op dit moment is ze helemaal in de ban van het tekenen van anime en manga.

Een stylus zit er geloof ik meestal bij. Is deze in een teken dikte te krijgen of zijn ze in verschillende diktes te krijgen en is het handig om een paar verschillende erbij aan te schaffen?


https://www.xp-pen.com/goods/show/id/250.html

Deze?

Hopelijk kunnen jullie mij helpen meer inzicht hierin te krijgen. Alvast bedankt.
*

Offline FransR

  • 1720
Gepost op: 8 augustus 2018, 21:16:53
Zoveel mensen zoveel wensen. Ofwel je kunt alle kanten op.
Wat je bij die afgebeelde tablet ziet is dat er een pen bij zit en zelfs 20 losse penpunten om gesleten exemplaren te vervangen.
De lijndikte wordt door het programma bepaald en is meestal afhankelijk van de druk op de pen, dus zoals een vulpen of kroontjespen.
Vaak zit er een programma bij om te kunnen tekenen. Maar of dat voldoende is hangt van bijvoorbeeld ervaring en vaardigheid af en van de leeftijd.
Ga naar de winkel (bijvoorbeeld mediamarkt) en laat je het een en ander uitleggen en geef niet meteen het allerduurste uit.
Wat je wilt, dat kun je!
Gepost op: 1 september 2018, 14:34:53
Lees/zoek reviews en ervaringen van andere mensen. Zeker een tablet in combinatie met b.v. Gimp gaat niet altijd goed. Zelf heb ik een A5 tabletje maar die interfaced niet lekker met andre programma's. Ook heb ik een 17" wacom tablet kunnen proberen en dat werkt een stuk fijner maar ja daar hangt een prijskaartje aan.

Een heel andere oplossing: laptop met een 360 graden aanraakscherm.
Happy Gimping,

E. Sullock Enzlin