Stel je voor!

  • 242 Reacties
  • 90891 Gelezen
Gepost op: 8 december 2017, 01:13:59
Hallo Klokke,
uit je posts begrijp ik dat je van aanpakken weet.
Zoals veel andere software is Gimp een programma met ontelbare mogelijkheden.
Om niet te zeggen: alles is mogelijk,  je moet alleen "even" uitzoeken hoe het moet.
Übung macht den Meister zeggen ze wel 's.
Of: kein Meister ist vom Himmel gefallen.
Of: oefening baart kunst.
Succes :)
Gepost op: 21 februari 2020, 10:10:43
In dit topic kun je jezelf even voorstellen aan de andere Dutchgimpers leden.

Ik heb een sjabloon gemaakt die je kan gebruiken!
Let op: Geen één vraag is verplicht!

Hoe kom je aan je forumnaam?
viel zo maar uit de lucht
Kun je meer over jezelf vertellen: werk/opleiding/hobbies?
ik heb een onderneming, DestrekenvanPaul genaamd.  (www.destrekenvanpaul.nl) ik ben portretschilder. door omstandigheden ben ik na 35 jaar meubelmaker geweest te zijn, 6 jaar geleden begonnen. ik bevind me nu in de wondere wereld van de kunstschilders, exposities, schilder en teken materialen, en ben erg hongerig naar kennis uit dit wereldje. Maar ook hongerig ook op gebied van software, waarmee ik mijn doeken voorbereid en ontwerp. eerst werkte ik met fotoshop, maar gimp is gratis en veel uitgebreider en heeft hier en daar weer betere benaderingen van bepaalde bewerkingen dan fotoshop.

Hoe lang kom je al op Dutchgimpers?
al 10 minuten

Wat zijn je favoriete GIMP creatie's?
nog geen idee... gimp is voor mij een gereedschap voor mijn kunst, en geen middel tot mijn kunst. creaties met gimp maak ik eigenlijk niet...

Wat zou je graag verandert willen zien in GIMP?
2 dingen: in fotoshop vind ik de penseel hardheid veel mooier dan die in gimp. als je een heel zachte maar krachtig penseelvoering heb, is er altijd die harde donkere pit in het midden; bij fotoshop is dat veel beter en mooier. een ander punt vind ik het "terug zet icoontje" vlak naast de waarde-driehoekjes van de eigenschap van een gereedschap. die zitten veel te dicht bij elkaar.  tijdens het werk gebeurt het regelmatig dat ineens er een zwevend dialoogbox is gemaakt van gereedschap eigenschappen, terwijl ik dit niet wil. 

Wat wil je nog meer kwijt? 
ik heb het duitse rheinwerk boek over gimp2.10, maar het liefst wil ik zo iets in nederlands zien: in mijn eigen taal werkt het zo veel sneller en efficienter.Gepost op: 24 februari 2020, 18:31:20
Welkom penseelridder.
Op elk pakket is wel wat aan te merken maar vragen kan altijd. Er zijn nog vele ander gimp sites (bv Gimpchat voertaal Engels) waar je je vragen kwijt kunt. Bv de opmerking over de penseelvoering zou je ook daar kunnen stellen, je zult vast niet de enige zijn die dit heeft opgemerkt. En belangrijker nog: hoe los je dat op. Wat er niet is wordt voor je geprogrammeerd vroeg of laat.
Bekijk ook eens onze tutorials dan maak je een vliegende start. Boeken zijn er al zou ik niet weten welke je zou moeten kiezen ik zoek alles online uit.
En natuurlijk veel belangrijker maar niet verplicht: maak je eigen topic(s) (in Showcase) en publiceer je werk. We zijn erg benieuwd.
Happy Gimping,

E. Sullock Enzlin