Kader of een lijst maken met WrapMap

  • 0 Reacties
  • 2021 Gelezen
*

Offline E. Sullock Enzlin

  • 2570
  • Soms moet je geluk hebben
Gepost op: 15 januari 2012, 15:03:34
Al eerder heb ik jullie laten zien hoe je een lijst om een afbeelding kunt maken met hulp van de Mats and Frame plugin (zie topic kikker in een lijst). Ditmaal een andere manier om een lijst te maken met hulp van WrapMap.

Eerst maar het resultaat. Diegene die mijn topics hebben gevolgd zullen mijn opoe hierin herkennen maar nu uitgebreid met een lijst.Zo en wat vinden jullie ervan??? Ik denk dat het resultaat er mag wezen.

WrapMap vind je hier: http://registry.gimp.org/node/24754. De laatste versie is 0.3 denk daaraan want er zweven ook nog oudere versies rond en de link die hier staat wijst naar de oude file. De echte download is hier: http://sourceforge.net/projects/gimp-wrapmap/files/. Kies alleen  .py (python file) bestand.

Mahvin heeft een prachtige tutorial geschreven die ik ook heb gevolgd. Je vindt de tutorial hier: http://www.mahvin.com/?p=2336

Wat kanttekeningen bij deze plugin.
-Allereerst begin met een kleine lage resolutie afbeelding voordat je het op een grote afbeelding loslaat dan zie je tenminste snel resultaat.
-Ten tweede heb veel RAM geheugen en nog veel belangrijker veel veel veel vrij HD geheugen. Voor bovenstaande afbeelding was meer dan 10 GB nodig!! Technisch detail: laat het swap (wisselgeheugen) geheugen van GIMP, die vind je onder voorkeuren --> mappen --> wisselmap, wijzen naar een schijflocatie met voldoend vrij geheugen bij voorkeur naar een map op een fysiek andere schijf, anders loop je net als ik continu tegen Gimp foutmeldingen aan dat er onvoldoende geheugen is.

-Voor de rand heb ik het iets anders aangepakt dan wat Mahvin in zijn tutorial doet. Eerst een uitsnede gemaakt waaromheen ik de rand wou hebben, daarna met afbeelding --> canvasgrootte een rand eromheen schalen tot de juiste breedte. De afbeelding liet ik centreren.
Happy Gimping,

E. Sullock Enzlin