Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - FransR

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 113
16
Ja  inderdaad veel eenvoudiger.

17
Ik heb je zonder landkaart het bos ingestuurd, want nu blijkt dat alle plaatjes bij die tutorial niet meer te zien zijn........

Maar toch even antwoorden:
Je maakt een pad, het allereerste punt van dat pad is het begin van de tekst. Loopt je pad rechtsom, dan loopt ook de tekst rechtsom.
Probeer even op een leeg voorbeeld en maak een simpel pad van een paar punten en zet er een willekeurige tekst op.
teken nu een pad andersom en maak daar weer een tekst op.

Succes en laat even weten of het wel of niet werkt.

18
Huiskamer / Afbeeldingen zijn weg
« Gepost op: 3 maart 2019, 11:58:41 »
Bij het beantwoorden van een vraag viel  mij ineens op dat van heel veel tutorials de plaatjes niet meer te zien zijn, wel de ruimte voor dat plaatje.
Bij klikken in de ruimte komt de melding dat er een fout in de afbeelding zit, bijvoorbeeld:
De afbeelding ‘http://dutchgimpers.nl/index.php?action=dlattach;topic=2492.0;attach=625;image’ kan niet worden weergegeven, omdat deze fouten bevat.
Het is me nooit eerder opgevallen,  ook niet vlak na de migratie. Doe ik iets verkeerd of is er zich een ramp aan het voltrekken?

19
Er is een tutorial: werken met paden. Nogal aan het einde staat tekst van pad maken. Het komt er op neer dat je het beginpunt van het pad moet wijzigen door bijvoorbeeld opnieuw het pad te maken of het pad te spiegelen. Het eerste punt van het pad is het begin van de tekst.
Succes en alaaf.

20
Andere grafische opensource software / Re: Hugin photo stitching
« Gepost op: 25 februari 2019, 15:08:27 »
Nee, Hugin zal nooit Gimp vervangen. Maar voor wie nou net die ene toepassing nodig heeft is het wel een lekker uitgebreid programma.....

3D of stereo of zelfs VCR foto's is een tak van sport waarbij er steeds 2 opnames zijn: 1 vanuit het linker oog gezien en 1 vanuit het rechter oog. De verschillen zijn minimaal, maar onze hersens maken er een ruimte beeld van. Mijn experimenten met Hugin lieten aanvankelijk goede resultaten zien, maar vallen uiteindelijk toch een beetje tegen omdat Hugin niet alleen draait en schaalt, maar ook met de opname hoek en zelfs met de brandpuntsafstand rekening houdt en dat is nou net niet de bedoeling.

21
Andere grafische opensource software / Re: Hugin photo stitching
« Gepost op: 23 februari 2019, 16:47:16 »
Inderdaad is Hugin ideaal als panorama maker, maar hij kan heel veel meer, zoals foto's uitlijnen in mijn geval om er een 3d-foto mee te maken, of om er een HDR-effect mee te maken (ik zou nog niet weten hoe...) of om er foto's mee te combineren (variant van een panorama). Maar ook lenscorrecties horen tot de mogelijkheden.
En ook als middel om alle foto's van een focus stack uit te lijnen om zo een foto met een grotere scherptediepte te maken (met enfuse).

@Nutello: bedankt voor je reactie. Het heeft mij op het juiste spoor gezet  en de eerste experimenten lijken te slagen.
Inderdaad is Hugin erg lastig te begrijpen, dat komt deels doordat er zo heel veel super enthousiaste lieden mee bezig zijn, waardoor de ene versie nog niet klaar is als de volgende al van de band komt. De verhalen kloppen daardoor ook niet met elkaar. En de tutorials zijn daardoor ook niet steeds begrijpbaar.

22
Andere grafische opensource software / Hugin photo stitching
« Gepost op: 21 februari 2019, 16:59:05 »
Hoi vrienden, ook al is er weinig beweging op het forum, toch wil ik een vraagje stellen in de hoop dat er een antwoord uit komt:
Ik heb nogal wat 3d foto's, die ik uit de hand maakte door een linker en een rechter foto te maken.
Het combineren van die beide foto's tot een acceptabel 3d plaatje is een hele klus. Maar nu is er Hugin en die zou me kunnen helpen om de foto's goed uit te lijnen, maar ik heb geen idee hoe ik met dat wondertje van techniek moet omgaan.
Wie weet raad of kan een leesbare handleiding aanraden?

23
Over de site / Re: Website verhuisd!
« Gepost op: 14 februari 2019, 16:11:50 »
RawTherapee is uiteraard speciaal voor raw bestanden, maar werkt ook prima met jpg of png. Natuurlijk mis je dan de extra info in het raw bestand.
Voor de "technische" dingetjes gebruik ik daarna Gimp.

24
Over de site / Re: Website verhuisd!
« Gepost op: 10 februari 2019, 11:30:35 »
Hallo Leendert,
Wat een enorme klus is dat overzetten, maar volgens mij draait alles weer prima. Nu nog even lekker veel activiteiten zien, dan zou het helemaal perfect zijn.
Groetjes,
Frans

25
Stel je vragen! / Re: Hoe maak ik deze plaat transparant
« Gepost op: 31 januari 2019, 13:38:13 »
Mooi resultaat die half doorzichtige hand!
Overigens  is de link: http://theorichel.nl/radiation

26
Stel je vragen! / Re: Geschiedenis bewaren?
« Gepost op: 31 januari 2019, 13:32:04 »
Helaas,  eenmaal opgeslagen (ook als xcf) dan is de geschiedenis weg. Zelfs al zou je elke stap nauwkeurig noteren, dan is later terugspelen niet mogelijk. Gimp bewaart namenlijk tijdens het werken alleen de resultaten en niet hoe je tot die resultaten bent gekomen.

27
Huiskamer / Kerstwens 2018
« Gepost op: 23 december 2018, 14:46:56 »
Ook al zijn er maar weinig forum kijkers, toch maar even een kaart in elkaar gezet met een foto van een bankje in Zutendaal Belgie.28
Stel je vragen! / Re: GIMP 2.10.8 en Windows Foto's app
« Gepost op: 18 december 2018, 16:41:04 »
Krijg je misschien ergens een foutmelding, wellicht dat die inzicht in het probleem geeft.
Ik zit even te denken aan bijvoorbeeld het kleuren profiel of aan het aantal bits, maar dat zou moeten blijken uit een foutmelding.

29
Wedstrijden en projecten / Re: house party poster
« Gepost op: 25 september 2018, 09:02:08 »
Mag dan een heel oud draadje zijn, bij mij werkt de link wel en ik zie een charmante dame die inderdaad posters maakt met Gimp.

30
Stel je vragen! / Re: Technische camera-beeld corrigeren.
« Gepost op: 23 september 2018, 11:00:35 »
@nutello: ik ben eigenlijk heel benieuwd of je een antwoord hebt kunnen vinden tussen al die technische verhalen.

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 113