Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - E. Sullock Enzlin

Pagina's: [1] 2 3 ... 154
1
Bijna alles in de menubalk loopt via script/plugins. In je script/plugin moet je je plugin registreren en aangeven in welk menu je het wilt hebben. Bijvoorbeeld ik heb Indexprint in het Bestandsmenu gezet in de sectie met print opdrachten maar ik had het ook in het Filtermenu kunnen zetten. Nu zijn de verdwenen opties allemaal toevoegingen aan Gimp en derhalve zou er dus script/plugins aanwezig moeten zijn.  Toen heb ik een textsearch gedaan op een ontbrekende optie in v2.8. Voila in de script sectie van Gimp kwam dit script voor, script gecopieerd en in de scriptfolder van 2.10 geplaatst. Gimp herstarten en ..... de ontbrekende optie was niet ontbrekend meer.

Waar vind je de ontbrekende scripts/plugins? Kijk onder preferences (voorkeuren) welke dirs aan de script/plugins zijn gekoppeld. De ontbrekende opties vind je in de installatiedir van Gimp niet de user dir.
Waar zet je ze neer. Bijvoorbeeld in de userdir in de correcte map (.scm in de script dir, de overige in de plugin dir) maar in de installatiedir kan natuurlijk ook dan zijn ze voor iedereen toegankelijk.
Succes.

2
Gevonden !!!!

De ontbrekende plugins/scripts zijn opzettelijk(??) weggelaten maarrrrr...... als je v2.8 nog ergens hebt kun je ze daar vandaan halen en in je plugin/script folder plaatsen.

3
Aha Gandi weer wat kennis erbij.

Heb even windows geinstalleerd en Gimp (V2.10.10) voor windows en inderdaad ook in de allernieuwste windows uitvoering zijn deze opties verdwenen ondanks wat de documentatie vermeld. Dit is of opzettelijk gedaan of een bug. Als ik de documentatie mag geloven dan valt het onder een bug.

Nog even verder gezocht. Ik vond iets als dat je de ontbrekende opties uit een oudere versie kunt halen en dan in de nieuwe erbij kunt plaatsen. Helaas was deze info erg summier en heb ik het verder ook niet uitgezocht. Ik ga daar nog wel een keer naar kijken.

4
Ik neem aan dat je deze bedoelt: https://www.gimp.org/, dit is de enige officiele site. Daar is trouwens niks Amerikaans aan maar het zit er dik in dat de site gehost wordt in Amerika.

Maar ik lees net het volgende in de documentatie (https://docs.gimp.org/2.10/en/gimp-file-create.html).
Onder Linux ontbreken de create -> logo's, button's, themes etc. allemaal maar niet onder windows!! Het is dus geen bug maar een "Linux probleem".

5
Stel je vragen! / Re: Afwijkende cursor positie
« Gepost op: 8 april 2019, 16:47:43 »
Is me niet direct opgevallen maar al langer komt mijn tekst niet op de te verwachten cursor positie. Ik moet bijna altijd mijn tekst naar de juiste positie verschuiven.

Naast gimpusers kun je ook te raden gaan bij gimpchat en gimptalk (ligt er vaak uit).

6
Mmm dat zou wel raar zijn. Welke US site bedoel je??

7
Huiskamer / Re: Afbeeldingen zijn weg
« Gepost op: 2 april 2019, 17:34:31 »
Ziet er ook mooi uit. Ik weet niet eens meer hoe je vorige eruit zag ;D

8
Die staan er bij mij ook alleen maar. Waar ze die andere knoppen hebben verstopt moet ik je het antwoord schuldig blijven.

9
Fotobewerking met GIMP / Re: Vergulden in Gimp 2.10
« Gepost op: 24 maart 2019, 21:22:56 »
Bij mij ontbreken een paar afbeeldingen.

10
Stel je vragen! / Re: voorgrond selectie tool - engine
« Gepost op: 22 maart 2019, 21:12:40 »
Geef ook gaarne aan met welke Gimp versie je werkt. Er zitten zo hier en daar wat kleine verschillen. Daarnaast ook welk OS-versie je gebruikt.

11
Stel je vragen! / Re: afbeelding verkleinen voor webgebruik lukt niet
« Gepost op: 11 maart 2019, 18:16:58 »
Citaat
Als ik een jpg fotobestand van 280 kb uit mijn computer in gimp sleep opent dit bestand voorbeeldig, maar is wel direct gegroeid naar 7 mb.
Bedoel je wat hij onder in de balk weergeeft? Volgens mij is dat het "intern werkformaat" terwijl Gimp er mee bezig is.
Ja dat is het interne maar ook externe werkformaat.

Citaat
1. Sla de .jpg op in native Gimp formaat (.xcf).
Waarom zou je dat doen?
De in Gimp gesleepte afbeelding kun je meteen exporteren als .jpg.
Als je "Show preview" aanvinkt zie je meteen hoe groot het bestand wordt bij de ingestelde kwaliteit.
Dat kan maar is vragen om fouten. Bijvoorbeeld je overschrijft het .jpg bestand per ongeluk: weg origineel bestand. Een tussenstap is saver en bied je meer mogelijkheden maar het hoeft dus niet.

12
Stel je vragen! / Re: afbeelding verkleinen voor webgebruik lukt niet
« Gepost op: 10 maart 2019, 21:20:17 »
Het klopt dat Gimp een .jpg afbeelding opschaalt naar iets veel groters namelijk het native Gimp bestandsformaat .xcf. Om de afbeelding kleiner en geschikt te maken voor webpublicatie heb je in ieder geval twee mogelijkheden:
1. Sla de .jpg op in native Gimp formaat (.xcf). Export daarna de afbeelding naar <andere naam>.jpg extensie en vul bij kwaliteit geen 100% maar een veel kleiner getal in of
2. gebruik de save-for-web plugin (zoek op internet)

In beide gevallen controleer je na export de grootte van de afbeelding. Kan zijn dat je het nog een keer moet herhalen totdat je de gewenste grootte heb bereikt.

Overigens er zijn nog andere mogelijkheden maar dit zijn de eenvoudigste.

13
Huiskamer / Re: Afbeeldingen zijn weg
« Gepost op: 6 maart 2019, 16:57:09 »
Een megabyte monster. Ik hoop dat Leendert de oplossing weet.
Op de moderator pagina heb ik daarvoor al een topic geopend.

14
Huiskamer / Re: Afbeeldingen zijn weg
« Gepost op: 3 maart 2019, 20:52:05 »
De volgende melding kreeg ik. dit kan alleen de admin oplossen.
---------------
De bijlagenmap van DutchGIMPers.nl zit bijna vol. Bezoek het forum om dit probleem te verhelpen.
Zodra de bijlagenmap zijn maximaal toegestane grootte bereikt, zullen leden geen bijlagen of avatars meer kunnen uploaden.
--------------

Zolang dit niet is opgelost zullen vele afbeeldingen, avatars en andere bijlagen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

15
Andere grafische opensource software / Re: Hugin photo stitching
« Gepost op: 28 februari 2019, 22:03:20 »
Brilletje kan eentje zijn met rood/groen glas of eentje waar afwisselend de glazen worden geblindeerd dit moet wel synchroon lopen met het beeld op het beeldscherm waar afwisselend het beeld voor het linker- danwel rechteroog wordt geprojecteerd.

Pagina's: [1] 2 3 ... 154