Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - gentooista

Pagina's: [1] 2 3 ... 86
1
Huiskamer / Re: Weer eens de resynthesizer plug-in
« Gepost op: 22 februari 2015, 12:00:27 »
Ik zie hem staan in de plugin map in zowel usr/ etc als in home/ etc.

/etc/ is een map speciaal voor configuratiebestanden, dus het lijkt me sterk dat bovengenoemde paden geldig zijn.
Mijn gimp plugins staan in /usr/lib/gimp/2.0/plug-ins/ , maar dat is gentoo, waarbij ik gimp-resynthesizer via portage (packagemanager van gentoo) heb geinstalleerd...

2
Over de site / Re: Tutorial: niet op reageren
« Gepost op: 23 januari 2015, 06:45:45 »
Of gewoon even het topic op slot gooien, dan kan er verder niemand op reageren ;)

3
Tutorials / Artikelen / Re: Nieuwe site over GIMP voor fotografen
« Gepost op: 20 december 2014, 19:31:19 »

1. Vergeet niet dat mijn site een ding-in-aanbouw is; hij is precies 15 dagen in de lucht. Ik wil zowel beginners op weg helpen als wat meer gevorderden (misschien) nieuwe dingen laten ontdekken. Daar heb ik de komende paar jaar voor uitgetrokken. :-) Over een poosje zal ik een wat logischer volgorde in de menu's aanbrengen, het is op dit moment schrijven en dumpen.

Okee.
Waarschijnlijk had ik gewoon even te hoge verwachtingen bij het 'voor fotografen' gedeelte, komt een beetje voort uit het gebrek aan informatie voorbij een bepaald niveau...
Ik hoop echt dat je er iets interessants van weet te maken.

Citaat
2. Ik ben het niet met je eens dat GIMP-handleidingen overal te vinden zijn. De Nederlandse help-file van GIMP zelf is een ramp (tenzij ik ergens overheen kijk) en andere handleidingen zijn vaak in het Engels, of in het Nederlands maar voor (veel) oudere versies. Typ eens 'handleiding gimp' in een zoekmachine in en je krijgt GEEN handleiding GIMP voor je neus. Daar wil ik graag verandering in brengen.

Vandaar ook mijn 'maar dan in het nederlands' opmerking.
Ik ben zelf gelukkig niet beperkt tot info in het nederlands, en geef meestal zelfs de voorkeur aan lezen in het engels, dus ben al doodgegooid met de basic van basics.

Citaat
3. Ik begrijp niet helemaal wat je met je G'MIC-alinea bedoelt. Ik heb een inleiding gemaakt en een eerste verhaaltje over filmsimulatie. In voorbereiding zijn verhalen over zwartwitconversie en dof-manipulatie, en een rondgang langs fotografisch interessante filters in het stukje Testing. Ook zal ik (denk ik) nader ingaan op het maken van je eigen clut's zoals gebruikt in het filter Filmsimulatie (en in de raw-convertor RawTherapee).

Ik had denk ik alleen maar hoeven zeggen dat ik onder 'recept' een uitgekauwde howto verwacht, maar ik hoop echt dat je site uiteindelijk waardevol zal zijn voor de nl talige gimpers.

Citaat
4. Aan het eind van het liedje wil ik dat beginners weten dat er een site is waarmee ze snel aan de slag kunnen om hun foto's te verbeteren en meer gevorderden zien dat er nog wat te leren valt. Zoiets. Portretretouche komt zeker aan de orde, plus nog een paar duizend dingen. Denk ik. ;-)

Ik ben benieuwd :)
Ik vind het wel slim om in de basis wat meer van de verkooppunten van gimp uit te gaan (dus standaard met lagen werken) ipv het als een vervanger van ms paint (okee, ietwat overdreven) te brengen.
Slechte gewoontes zijn nu eenmaal lastig weer af te leren.

4
Tutorials / Artikelen / Re: Nieuwe site over GIMP voor fotografen
« Gepost op: 20 december 2014, 08:07:08 »
Het stukje over dodge is een aardig begin, maar aangezien je je op fotografen richt, zou je direct vanaf het begin het niveau wat meer omhoog kunnen tillen.
Dat doe je door bijv. al te beginnen met het werken met lagen en laagmaskers.
Nu staat er wel een deel in het artikel over lagen, maar eigenlijk zou je nooit (fotograaf of niet) moeten aanwennen om op je achtergrond te werken.
Dus standaard al met lagen beginnen door de achtergrond te dupliceren en vanuit daar verder te gaan.

G'MIC is een erg interessant iets, maar over het algemeen kom je meestal hetzelfde tegen als op jouw site staat, terwijl dat juist iets is waar je wat dieper op in zou mogen gaan, gezien het best moeilijk kan zijn om tot een mooi resultaat te komen als je geen idee hebt wat je doet.
Dus bijv. wat meer praktische toepassingen (en howto), zoals je zou verwachten van 'recepten'.

Dingen die mij persoonlijk boeien zijn geavanceerde selecties maken (icm lagen en maskers), dodge en burn (waarin men ook ingaat op brush opacity en welk soort brush voor bepaalde toepassingen, en layer modes en opacity), clone en healing brush (beetje zelfde als dodge/burn, het effect is al zoveel beter als je eenmaal weet dat je niet op 100% opacity moet werken...), curves en andere kleurcorrecties, en nog wel andere dingen die nu niet direct in me opkomen.
Portret retouching (al dan niet icm wavelet decompose) is ook iets waarmee je waarde aan je site kunt toevoegen. En dan heb ik het niet over het standaard barbiepop resultaat wat je vaak bij gimp tuts ziet.

Even samengevat: de basis van gimp kun je echt overal vinden, en juist omdat in photoshop alles net even makkelijker/sneller/gelikter werkt, heb je de kans om mensen te laten zien wat gimp nu eigenlijk echt kan ;)

5
Tutorials / Artikelen / Re: Nieuwe site over GIMP voor fotografen
« Gepost op: 19 december 2014, 20:39:16 »
Beetje jammer dat het meer van hetzelfde is, maar dan in het nederlands...
Wat echt nog mist zijn meer gevorderde foto tuts, daarvoor kijk ik meestal naar photoshop tuts, omdat het bij gimp meestal op beginner niveau ophoudt.

6
Stel je vragen! / Re: Pen pressure Wacom Bamboo
« Gepost op: 3 december 2014, 10:07:10 »
Ik weet wel dat ik in eerste instantie mijn bamboo maar in 1 van die 2 menu opties kon terugvinden, maar nu staat ie wel in allebei.
Misschien omdat ik mijn tablet al ietwat geconfigureerd heb.

7
1 - Er is een optie om een bestand als nieuwe laag te openen.
De gimp op deze pc is engels, daar is het 'file -> open as layers'.
Ik ben nog niet tegen een max. aangelopen, en ik maak graag gebruik van veel lagen.

2 - Is niet nodig.
Ik zelf doe dat niet, omdat ik het handig vind om een .xcf bestand te bewaren die ik achteraf nog kan aanpassen als ik wil.
Je kunt het exporteren (in het bestand menu) naar iets van jpg of png (wat je maar wilt), of gewoon direct printen.
Het enige wat je moet doen is de lagen die je niet wilt zien uitzetten.

3 - Hoef je verder ook niets mee te doen.

8
Stel je vragen! / Re: Pen pressure Wacom Bamboo
« Gepost op: 24 november 2014, 18:29:26 »
Hier heeft wacom software downloads, waarschijnlijk helpt dat je wel verder:
http://www.wacom.eu/index4.asp?pid=29&lang=en

Er staat me zoiets bij dat er een cd bij mijn tablet zat, maar die heb ik nooit gebruikt, aangezien ik hem kocht toen ik al linux gebruikte.

9
Stel je vragen! / Re: Pen pressure Wacom Bamboo
« Gepost op: 22 november 2014, 20:12:56 »
Gebruik je misschien windows?
Dan zou het kunnen dat je alleen wat basic functionaliteit hebt zonder het installeren van bijbehorende tablet software.
Ikzelf gebruik linux, dus dat werkt totaal anders.

10
Stel je vragen! / Re: Pen pressure Wacom Bamboo
« Gepost op: 21 november 2014, 17:56:13 »
In nummer 2 van gimpmagazine is een stuk te vinden over het instellen van de druk van een tekentablet (ik heb zelf ook een (oudere) wacom bamboo):
http://issuu.com/gimpmagazine/docs/gimpmagazine-issue2
Daarin staat ook een link naar deze pagina:
http://blog.meetthegimp.org/episode-183-dynamics/

11
Showcase / Re: Keukentafel
« Gepost op: 14 november 2014, 11:17:44 »
Dit is iets waar ik totaal niets van kan, en vind het dan ook erg interessant om te zien, en om te lezen wat eraan vooraf is gegaan :)

12
Tutorials / Artikelen / Re: gratis als pdf te downloaden het Gimp Magazine
« Gepost op: 14 november 2014, 11:10:17 »
Grappig dat je daar nu mee komt :)
Ik heb ze vorige week net gedownload (kwam daar terecht toen ik info zocht over wavelet decompose), maar nog geen tijd gehad om het te lezen.

13
Stel je vragen! / Re: Lagen wijzigen in GIMP 2.8.14
« Gepost op: 9 november 2014, 22:36:34 »
Er zijn inderdaad een hoop leuke linux distro's die je kunt proberen, maar ik moet toch even kwijt dat een beginner niet gauw iets met gentoo zal kunnen...

14
Tutorials / Artikelen / Re: Gimp in Ubuntu 12.04. Traag startende tools
« Gepost op: 9 november 2014, 22:33:05 »
Het komt wel eens voor dat er ergens iets fout gaat in de bestanden/instellingen van een bepaalde gebruiker (hoeft niet per se aan gimp te liggen), je zou kunnen testen of het met een andere gebruiker dan root ook goed werkt.
Je zou ook tijdelijk je verborgen gimp map (daar staan tenslotte alle gebruiker gerelateerde spullen) kunnen hernoemen, zodat er een verse wordt aangemaakt. Een soort van reset zeg maar.

Tomatito, het is inderdaad beter alleen met root te werken als je het nodig hebt, omdat je daarmee je hele systeem kunt vernielen.

15
Stel je vragen! / Re: Lagen wijzigen in GIMP 2.8.14
« Gepost op: 24 oktober 2014, 14:03:04 »
Ik ben net een andere pc aan het installeren, en daar werd van gimp versie 2.8.14 binnengetrokken, dus ik heb even voor je gekeken (op gentoo linux).
Ik kan de lagen gewoon verslepen, dus dat hoort te werken.
Omdat ik hierop een engelse gimp versie heb, weet ik niet of ik de juiste plek heb voor het draaien, maar ik krijg een schermpje waarop ik een hoek kan invullen, heb ook een schuifje en kan aan de laag zelf trekken (dan krijg ik pijltjes).

Pagina's: [1] 2 3 ... 86