Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Jack

Pagina's: [1]
1
Stel je vragen! / Kleurmanagement en verkeerde kleur jpeg na uploaden
« Gepost op: 2 juli 2019, 22:01:41 »
Al werk ik al erg lang met Gimp (Linux Mint, ook Darktable), ik krijg de kleuren niet goed in Gimp en weet soms niet meer waar ik het moet zoeken.

Ik kreeg nu bijvoorbeeld een PSD bestand in sRGB dat ik open in Gimp. Hier moet ik een tekst in aanpassen in de kleur blauw. Dus ik maar een nieuwe tekst aan en gebruikte de color picker om de kleur blauw te bepalen. De gekozen kleur was echter veel donkerder/minder verzadigd dan de kleur blauw in de afbeelding.

Ik heb daarna een hele tijd zitten experimenteren met diverse instellingen in het color management panel. Toen werkte de color picker beter/goed, maar wat ik ook doe, elke jpeg die ik exporteer is na uploaden in Wordpress donkerder dan wat ik zie in Gimp. Dat zou nog hebben kunnen liggen aan iets dat Wordpress doet met een afbeelding, ware het niet dat jpegs uit deze gewijzigde psd al talloze malen zijn geŘpload door anderen (via Photoshop), alleen mijn exports zijn na uploaden donkerder/somberder van kleur dan zou moeten.

Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

Ik heb een Dell U2713H, gecalibreerd met Spider 4 en dit profiel is ge´nstalleerd op mijn pc.

Pagina's: [1]