Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Mariel

Pagina's: [1]
1
Tutorials / Artikelen / Gratis gimplesjes op YouTube
« Gepost op: 22 maart 2014, 10:31:12 »
November 2013 ben ik begonnen met het programma Gimp omdat iemand tegen mij zei dat het een prima alternatief was voor Adobe Photoshop. Dus ik wilde dat wel eens zien aangezien ikzelf al jaren met Adobe Photoshop werk. Ik was inderdaad verrast hoe het programma Gimp intussen is uitgegroeid tot een volwaardige grafische software.
Het viel mij op dat er nog niet veel aandacht aan geschonken wordt in Nederland, en dat er nog niet echt veel documentatie te vinden is in het Nederlands terwijl er in het Engels volop tutorials te vinden zijn.

Om mezelf te dwingen tot het beter verkennen van het programma en tegelijkertijd andere mensen te helpen met hun eerste stappen in de digitale grafische wereld, ben ik een eigen youtube kanaal begonnen: https://www.youtube.com/user/cursusfotobewerken met lesjes Gimp voor beginners. Ik doe mijn uiterste best om elke week minimaal één nieuwe video online te zetten met een zo simpel mogelijk lesje, zodat Gimp voor iedereen toegankelijk is.

Mocht jij als bezoeker van dit forum een idee hebben voor een nieuw lesje, ik doe ook verzoeknummers, mits ze niet te ingewikkeld zijn  :)

Les 1 t/m 19 zijn inmiddels een feit. Een makkelijke lijst van alle lesjes vind je op mijn website: http://www.digit-art-mariel.nl/gratis-lesjes-gimp/Pagina's: [1]