Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - jabuca

Pagina's: [1]
1
Huiskamer / Foto aanpassen
« Gepost op: 4 januari 2019, 09:19:00 »
Hallo allemaal. Mijn jongste broer is 30 november plotseling overleden, en zijn kinderen hebben een mooie powerpoint-presentatie gemaakt, voor bij de rouwplechtigheid. Nu heb ik mij voorgenomen om een foto te bewerken, met bijv. Een leuke achtergrond van de lucht, of een hemel met sterren. Ik weet nog niet wat ik ga doen, en hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Heeft een van jullie goede tips, en een leuk voorbeeld? Met vriendelijke groet, jabuca

2
Stel je vragen! / Fruitgezicht/inkleuren
« Gepost op: 30 november 2012, 07:36:04 »
Hallo allemaal.

Ik probeer al een hele tijd om wat moois te maken met wat foto's van mijn kleinkinderen.
Het onderwerp "Fruitgezicht" leek mij weel wat, en ik ben al aardig aan het stoeien, maar wat mij niet helemaal duidelijk is, is dit gedeelte  7. pak nu de gum, en kies een groot penseel uit met zachte randen.
Schilder hiermee over de randen van het gezichtje zodat deze zacht overlopen
Hoe kan ik hier kleur kiezen van het penseel. Nu wordt alles gewoon in het zwart ingekleurd>

Met vriendelijke groet van een beginneling,

jabuca

3
Stel je vragen! / FX Foundry
« Gepost op: 2 december 2010, 10:53:22 »
Hallo allemaal.

Afgelopen dinsdag heb ik FX Foundry op mijn laptop ge´nstalleerd (Ubuntu 10.04.1 LTS).
Het installeren was niet moeilijk, en nadien een beetje aan het experimenteren geweest, er zitten heel veel mogelijkheden in. Maar kan het kloppen dat alle 92 mogelijkheden niet allemaal werken?

Vr.gr. jabuca

4
Stel je vragen! / foto met bijgewerkte randen
« Gepost op: 12 november 2010, 09:06:17 »
Hallo allemaal.

Als pas beginnend Gimper, ben ik alles aan het opzoeken, nalezen etc. Nu zag ik een tijd geleden een plaatje van een kinderfoto, waar de randen van bijgewerkt waren.  ik ben naarstig op zoek geweest naar de afbeelding met uitleg, maar kan dit niet vinden. Naar alle waarschijnlijkheid was het een kind met blonde krullen. Weet een van jullie waar ik die afbeelding met uitleg kan vinden?

Vr.gr. jabuca

5
Tutorials / Artikelen / boek Digitale Fotostudio
« Gepost op: 18 oktober 2010, 09:39:38 »
Hallo allemaal.

Ik ben een beginner met Gimp, en op internet ben ik al aardig wat informatie tegengekomen, maar een goed boek heb ik nog niet gevonden. Nu kwam ik het boek tegen "Digitale Fotostudio", ISBNNR: 90-430-1195-9,  maar ik weet niet waar dit boek nog te krijgen is, een van jullie misschien.
Dit boek gaat (ook) over Gimp.

Vr.gr. jabuca

Na lang zoeken, heb ik toch een nieuw boek kunnen vinden, als het goed is krijg ik  het morgen, 9 novemer met de post thuis!!
Vr.gr. jabuca

6
Stel je vragen! / Opgelost! tekst in foto/afbeelding
« Gepost op: 12 oktober 2010, 19:21:31 »
Hallo allemaal.

Ik ben een beginneling met Gimp, en nu probeer ik al de hele middag om een stukje tekst in een afbeelding te plaatsen, maar het lukt met geen mogelijkheid. Ik werk met Gimp 2.6 onder Ubuntu 10.4
Ik open Gimp, dan bestand, nieuw of openen, haal dan een afbeelding binnen.Dan ga ik naar gereedschap, tekst, trek een kleine rechthoek op de afbeelding waar de tekst moet komen staan. Dan zie ik Gimp tekstbewerker, ik typ mijn tekst, maar de tekst komt niet in de afbeelding te staan.
Weet een van jullie wat ik fout doe?

Vr.gr. jabuca

7
Showcase / Voorstellen
« Gepost op: 12 oktober 2010, 09:37:15 »
Hallo allemaal.

Ik ben een gelukkig getrouwde man van van (bijna) 59 jaar, ik heb een zoon, schoondochter en 2 kleinkinderen. Een kleinzoon van bijna 8 jaar, en een kleindochter van bijna 10 jaar.
 Van mijn kleinkinderen heb ik heel veel foto's en daar wil eens iets leuks mee doen. Tekst bij een foto plaatsen en nog veel meer. Gimp staat op mijn pc, want ik werk thuis met Ubuntu 10.04, maar van foto's bewerken etc. heb ik tot op heden geen kaas gegeten.

Vr.gr. jabuca

Pagina's: [1]