Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - murtun

Pagina's: [1] 2 3 ... 8
1
Stel je vragen! / Re: objecten verwijderen
« Gepost op: 15 januari 2019, 17:26:55 »
Hoi,

We helpen graag maar ik zie geen afbeelding?
Misschien ben je hem vergeten toe te voegen.

Via 'Bijlagen en andere opties' onder het tekstvlak waarin je een reactie typt, kun je een afbeelding toevoegen.

2
Huiskamer / Re: Ontwerp flyer
« Gepost op: 6 april 2017, 10:59:48 »
Oef beetje laat maar hoop dat je er nog wat aan hebt. Kijkende naar mijn diploma zou ik hier nuttige dingen over moeten kunnen zeggen xD

Het ligt aan een paar factoren maar meestal geld:

Doel van de voorkant: mensen hem op laten pakken
Doel van de achterkant: overtuigen/informeren

Belangrijk is wat je vriendin er mee gaat doen? liggen ze in haar wachtruimte, gaat ze er mee op een beurs staan, legt ze hem bij de huisarts neer, deelt ze ze op straat uit of misschien wel alles van dit?
Bij de huisarts zal hij naast andere flyers liggen dan is opvallen dus extra belangrijk, als je hem persoonlijk aan mensen geeft al een stuk minder. De plaats van afgifte van de flyer is dus iets om in je achterhoofd te houden.

Je moet je doelgroep aanspreken. Ik kan me voorstellen dat het met sociaal emotionele problemen best vaak verdrietig is. Ik zou daarom niet voor overdreven blij gaan maar voor gewoon neutraal. Perspectief/een oplossing bieden is wel belangrijk.

Ook is het belangrijk wat je vriendin wil bereiken, moeten mensen meteen een afspraak maken? of naar haar website gaan? of haar een keer opbellen voor een eerste informatieve afspraak? moeten ze haar mailen? Het komt hier op neer: Wat zijn de stappen van de klant van eerste contact tot eerste afspraak en welke rol speelt de flyer daarin. Dit is bepalend voor je achterkant. Ik zou haar tel. nmr benadrukken. Je hebt zo meteen direct contact en de klant heeft minder stappen om er vanaf te zien/het te vergeten.

Even snel een idee uit mijn koker:
De voorkant 'neutrale' kinderen in zwart wit met daarop een mooie tekst in kleur die zegt: 'Sociale problemen? Wij lossen het op!' (of iets in die richting, dat weet je vriendin het beste)
De achterkant in dezelfde kleur als de tekst van de voorkant. Hier leg je kort uit wat je doet, het liefst een foto van je vriendin voor vertrouwen, foto van lachende kinderen en onderaan contactgegevens en logo. Niet te veel tekst.

Hoop dat je er iets mee kunt. Ben erg benieuwd naar het resultaat want over het algemeen ben ik erg onder de indruk van je creaties die je hier post:D Dus als het van je vriendin mag zie ik het resultaat hier graag terug ^^

3
Stel je vragen! / Re: Achtergrond transparant zetten
« Gepost op: 2 maart 2017, 18:28:09 »
Ik voel me nu wel een echte newbie ;-)

Groetjes,

Evolet

Hoi Evolet,

Geen probleem natuurlijk :D Je moet ergens beginnen. Bovendien is dit forum onderdeel gemaakt om al je vragen te beantwoorden. Veel succes met je affiche en als je nog meer vragen hebt, schroom vooral niet ze te stellen! Domme vragen bestaan niet en we helpen je graag.

Gr Murtun

4
Stel je vragen! / Re: Vormen kopiŰren en plakken vanuit Word lukt niet meer.
« Gepost op: 26 januari 2017, 12:34:22 »
Het lijkt nogal een omslachtige manier om te werken maar iedereen vind zo zijn manieren om GIMP te gebruiken:)

Enkele mogelijke oplossingen die zo in mijn hoofd schieten:
 
print screen i.p.v. crtl+c. Dan je poppetje in Gimp selecteren en de rest verwijderen.
Is het mogelijk om die vormen als brush in Gimp toe te voegen?

Hoop dat print screen werkt. Laat het anders even weten. Heb er alle vertrouwen in dat iemand je hier kan helpen.

Gr Murtun

5
Wedstrijden en projecten / Re: Nieuw leven?
« Gepost op: 6 november 2015, 15:22:00 »
Ja dat klopt. Vond het wel moeilijk maar op den duur heb ik er ook een aantal opgezet.

Bluez. Ik acht de kans zeer klein dat deze website in het komende jaar offline gaat. Sponsoren zijn leuk, maar het kan toch ook zonder? Zeker om te beginnen, als het dan lekker loopt met veel inzendingen zijn er wellicht ge´nteresseerde sponsoren.

Je zegt 'ik hoop dat het ooit door kan gaan'. Ik zie niet waarom het niet kan:P6
Wedstrijden en projecten / Re: Nieuw leven?
« Gepost op: 5 november 2015, 19:12:10 »
Ben het met je eens Bluez. Mooi om te zien dat er weer nieuwe actieve leden zijn. Toen ik begon met Gimp en een hele tijd daarna heb ik veel aan deze site gehad. Je leerde veel, er was veel hulp en bovendien was het ook nog gezellig. Daarnaast bood dit forum-onderdeel ook uitdaging, zelfs voor de meest nieuwe Gimp gebruikers. Al wist ik in der tijd dat ik de wedstrijd niet ging winnen, toch vond ik het leuk een inzending te doen.

Ik ben me op andere vlakken gaan ontwikkelen. Ook was ik destijds nog student en moet ik nu gewoon werken.
Eigenlijk heb ik geen tijd maar kan het toch niet laten hier om de paar maanden langs te wippen en bij te lezen.

Afgelopen oktober zijn er 9 nieuwe leden bij gekomen. Kan natuurlijk altijd beter maar vindt het opzich best veel. Het zou erg fijn zijn als Leendert weer eens online komt maar hij zal vast een gegronde reden hebben dit niet te doen. Een wedstrijd opzetten kan ook zonder hem. Dat zou ik zelfs aanmoedigen.

Gr Murtun

P.S. Als je een wedstijd op zet beloof ik bij deze dat ik een inzending zal sturen^^7
Stel je vragen! / Re: Certified PDF
« Gepost op: 5 februari 2015, 14:39:36 »
Bedankt voor je reactie! Fijn dat ik nu wat meer informatie over cPDF heb.
Ik heb even gebeld en ik mocht het inderdaad gewoon als PDF opsturen.
cPDF lijkt inderdaad nogal nutteloos te zijn :P.
 

Ik heb wel een nieuwe vraag, over het opslaan als .pdf. Ik heb vaker dingen opgeslagen als pdf maar dit waren dan grote afbeeldingen. Voornamelijk folders en flyers. Als ik die als pdf opsloeg ging er nooit iets verloren aan de kwaliteit.

Nu heb ik een wat kleinere afbeelding (269x360px), als ik deze naar pdf exporteer vervagen de kleuren en het logo.
Ook de tekst lijkt niet helemaal goed omgezet te worden. (een woord dat ik vet had staan lijkt een stuk groter geworden t.o.v. de andere tekst)

Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Weet waarom dit komt? Of tips om het met behoud van kwaliteit naar .pdf te zetten?

Bvd,

Murtun
8
Stel je vragen! / Re: Certified PDF
« Gepost op: 5 februari 2015, 13:15:27 »
Ja exporteren als pdf wist ik dat dit mogelijk was. Ik heb alleen liever niet dat de advertentie achteraf niet bruikbaar blijkt te zijn.

Ik heb een oplossing, ik bel even naar het dagblad. Zij zullen me vast kunnen vertellen of het een certified PDF moet zijn of dat een normale ook goed is.

9
Stel je vragen! / Certified PDF
« Gepost op: 5 februari 2015, 11:35:51 »
Een kennis van me vroeg me of ik een advertentie voor hem op wilde maken. Ik heb even gekeken wat de specificaties zijn die ze stellen. ik moet het in certified PDF opleveren. Is dit mogelijk met GIMP?

Ik zag het bij export as niet staan en ook via Google kon ik het antwoord zo gauw niet vinden.

Heeft er iemand hier ervaring mee?

Bvd,

Murtun


10
Showcase / Re: Logo
« Gepost op: 31 oktober 2014, 11:11:50 »
Bedankt voor je reactie!

De strepen waren op het begin naar links gericht maar na wat spelen vond ik dit uiteindelijk toch het prettigste om te zien. Op zich heb je qua flow wel helemaal gelijk maar bij deze afbeelding wekte het bij mij persoonlijk geen ergernis op.

Bedankt voor de link, ik gebruikte eerst ook altijd zo'n website maar die was ik kwijt. Vandaar dat ik bij deze afbeelding op Google gezocht heb naar zo'n website. Het was een vergelijkbare website alleen kon je zelf de mate van het contrast tussen de kleuren bepalen. Volgens mij heb ik dat contrast inderdaad wat te groot gemaakt:P Deze Colorschemes zijn iig stukken beter.

Less is more gaat inderdaad voor 99% van de logo's op. Wel wil ik je eraan herinneren dat ik deze afbeeldingen gemaakt om de techniek te oefenen en niet zozeer om een nieuw logo voor Nike te maken^^

Groetjes,

Murtun

11
Showcase / Re: Logo
« Gepost op: 25 oktober 2014, 10:04:26 »
Bedankt voor jullie reacties.

Vandaag heb ik een vrije dag dus ik besloot zojuist weer aan de slag te gaan. Het logo dat ik gebruikte was denk ik niet erg geschikt voor de gebruikte techniek. Ik heb daarom besloten een algemeen bekend logo te kiezen met iets minder ronde vormen.

V1


V2


V3


Persoonlijk heb ik het gevoel dat deze wat beter zijn gelukt maar er valt volgens mij nog steeds veel aan te perfectioneren. Misschien een volgende keer:)


12
Showcase / Logo
« Gepost op: 16 oktober 2014, 15:44:44 »
Hey,

Ik heb vandaag tijdens een vrij uurtje met een logo zitten spelen. Ik wil graag via deze weg vragen welke versie jullie mooier vinden en waarom, versie 1 of versie 2?

Heb een tijdje geprobeerd om de randen minder rafelig te maken maar dit lukte me helaas niet, weet iemand daar een oplossing voor?

Versie 1:


Versie 2:


Bvd,

Murtun

13
Showcase / Re: Folder
« Gepost op: 10 juni 2014, 17:35:11 »
@FransR
De folder is gebaseerd op een bestaande campagne genaamd Eindhoven=King. Het gaat dus inderdaad niet over Voetbal of Hockey maar over Koningsdag. Snap wel dat je door de timing eerder zou denken dat het met een van die twee te maken heeft:P.

@E.Sullock
Nu zie ik het inderdaad, daar is het ook wel erg duidelijk te zien^^

Nogmaals bedankt voor de tips! Er blijven toch altijd dingetjes die jezelf niet opvallen maar anderen wel, fijn dat ik die 'foutjes' er nu ook uit kan halen.

Murtun


14
Showcase / Re: Folder
« Gepost op: 5 juni 2014, 10:10:46 »
Ten eerste bedankt voor je tips/opmerkingen!

'De afbeeldingen kun je passend maken door "width=700" toe te voegen aan je image opties.' Snap niet dat ik dit nooit eerder ben tegen gekomen :P Heel erg bedankt iig, handige tip.

Heb er inmiddels al wat meer spelfouten uit gehaald, o.a. had ik echter nog niet gevonden:P dus ook daarvoor bedankt^^

Bij belangrijke info mist er aan de rechterkant inderdaad wat, is een foutje bij het opslaan geweest.
Bij de verdeling van de tekst heb ik vaker wat moeite. Kun je iets duidelijker zeggen wat er met strijp S is?

Murtun

15
Showcase / Folder
« Gepost op: 4 juni 2014, 09:26:07 »
Ik had weer eens zin om met GIMP bezig te zijn, en dan met name een folder maken. Heb daarom een onderwerp uitgekozen en ben aan de slag gegaan.

http://i298.photobucket.com/albums/mm270/murtun/DEFOLDERVOORKANT_zps476442bb.jpg
http://i298.photobucket.com/albums/mm270/murtun/DEFOLDERINFOKANT_zps94d354c8.jpg

Wat vinden jullie er van? Tips of verbeteringen zijn welkom:)

EDIT* De afbeeldingen passen niet op deze pagina, klik daarom aub even op de link.

Murtun

Pagina's: [1] 2 3 ... 8